Peräkärrykeskus.fi yleiset toimitus- ja maksuehdot 09.05.2022

Yleistä

Myyjänä toimii Kuopion Peräkärrykeskus jonka yhteystiedot ilmenevät jäljempänä. Myyjää kutsutaan jäljempänä tekstissä ”verkkokauppa” ja asiakasta ”ostaja” termillä. Ostoksia voivat tehdä kuluttajat ja yrityksen kautta tilaavat yritysasiakkaat.
Näitä ehtoja sovelletaan kun asiakas tekee ostoksia www.perakarrykeskus.fi – sivuston verkkokaupassa. Kuluttajaa turvaa myös kuluttajansuojalaki ja sen säännökset. Yritysten ostoksiin sovelletaan Suomen Kauppalakia sekä mahdollisesti muita erikseen sovittuja ostoehtoja.

▪ peräkärrykeskus.fi (Kuopion Peräkärrykeskus)
▪ Y-tunnus: 2743656-8
▪ Myyntivarasto osoite: AKU-vaunut Suomen tehdas, Rastikaari 2, 14200 Turenki
▪ Puhelinnumero: 040 7466 974

Tilaaminen

Ostaja sitoutuu tilauksen yhteydessä voimassa oleviin sopimusehtoihin. Tilaaminen tapahtuu lisäämällä valittu tuote ostoskoriin. Kauppasopimus astuu voimaan kun ostaja on maksanut tilauksensa pankkisiirrolla verkkokaupan pankkitilille.

Vastaanotetun tilauksen vahvistamme lähettämällä tilausvahvistuksen ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Ostajan tulee lukea tilausvahvistus tarkasti sen saatuaan ja varmistaa tietojen olevan yhtäläiset annetun tilauksen kanssa.
Verkkokaupassa ilmoitetut hinnat sisältävät aina voimassa olevan arvonlisäveron. Tilausvahvistus sisältää tiedon kaikista tuotteeseen liittyvistä maksuista.

Tapauksessa, jossa verkkokaupan ilmoituksessa tai mainoksessa on merkittävä kirjoitus- tai päivitysvirhe, voi verkkokauppa yksipuolisesti muuttaa, poistaa tai hylätä tilauksen. Se pätee vaikka tilausvahvistus tai muu ilmoitus olisi jo toimitettu ostajalle.

Tuotekuvissa tuotteet saattavat poiketa tarjotusta tai sisältää lisävarusteita jotka eivät kuulu myytävän tuotteen kokoonpanoon.

Verkkokauppa pidättää itsellään oikeuden perua tilauksen, mikäli tilattua tuotetta tai sitä korvaavaa tuotetta ei ole enää saatavilla. Tapahtunut kauppa katsotaan tuolloin purkautuneeksi, ja verkkokauppa palauttaa ostajalle vastaanottamansa maksusuoritukset. Näissä tapauksissa verkkokauppa on yhteydessä ostajaan ja sopii toimenpiteistä.

Verkkokaupan vastuu myytävien tuotteiden tehtaan tuotannosta johtuvasta tuotteen saatavuuteen vaikuttavasta seikasta (tuotannon viivästyminen tai päättyminen) sekä viranomais- tai maahantuontirajoituksista rajoittuu aina kaupan purkamiseen ja maksettujen maksujen palauttamiseen.

Maksutavat

Pankkisiirto Kuopion Peräkärrykeskuksen yritystilille.

Osamaksu Osuuspankin kuluttajarahoituksella.

Pankkimaksut

Pankkimaksu tapahtuu pankkisiirrolla, se suoritetaan ostajan sähköpostiinsa saamalla tilausvahvistuksella. Maksaminen tapahtuu tilausvahvistuksessa ilmoitetulle Kuopion Peräkärrykeskuksen yritystilille, maksutapahtuman viestikenttään kirjoitetaan viitteeksi tilauksen numero.

Osamaksupalvelut

Osamaksupalveluita Kuopion Peräkärrykeskuksen kautta tarjoaa Osuuspankki.

Yksityishenkilö hakee luoton suoraan peräkärrykeskus.fi verkkokaupan valikosta, RAHOITUS / OP kuluttajarahoitus / HAE TÄSTÄ. Hyväksytty rahoituspäätös annetaan tiedoksi Kuopion Peräkärrykeskukselle, ostaja voi varata haluamansa tuoteen verkkokaupasta. Osamaksukaupan asiakirjat allekirjoitetaan tuotteen noudon yhteydessä.

Luethan rahoitusyhtiön tarkemmat ehdot. Kun hyväksyt maksun, hyväksyt samalla rahoitusyhtiön ehdot.

Toimitusehdot

Verkkokaupan tuotteet sijaitsevat Bestnet Oy/AKU-vaunut Suomen tehtaalla. Verkkokaupassa myynnissä olevat tilaustuotteet tilataan erikseen asiakkaan tarpeiden mukaan. Myös tilaustuotteet kootaan AKU-vaunut Suomen tehtaalla, josta ostaja voi ne noutaa sovittuna aikana. Tuotetiedoissa on ilmoitettu kunkin tuotteen sen hetkinen laskennallinen toimitusaika. Tilaustuotteiden osalta toimitusaika vahvistetaan aina erikseen verkkokaupan asiakaspalvelun toimesta. Lopullinen toimitusaika voi poiketa ilmoitetusta muun muassa tehtaan valmistus- ja kuljetusaikataulujen muutosten takia. Toimitusajan poiketessa oleellisesti sovitusta tiedotamme siitä mahdollisimman pian. Verkkokauppa ei ole vastuussa kolmannen osapuolen tai jonkin muun ennalta arvaamattoman ja ylipääsemättömän Force Majeure-esteen aiheuttamasta toimituksen myöhästymisestä.

Verkkokaupan myymät perävaunut ja niiden kuomut noudetaan AKU-vaunut Suomen tehtaalta Turengista. Tilaus on noudettavissa maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9 – 17 sekä lauantaisin klo 10 – 14, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin nouto EI OLE mahdollinen.

Verkkokaupan myymien tuotteiden toimitusaika vaihtelee tuotekohtaisesti. Varastotuotteet voi noutaa 5-7 vuorokauden kuluessa maksun saapumisesta verkkokaupan tilille, tilaustuotteiden toimitusaika vaihtelee 3-6 viikkoon.

Verkkokauppa voi vaatia nähtäväksi noutajan henkilötodistuksen, varmistaakseen että ostaja on vastaanottamassa, tarkistamassa ja kuittaamassa luovutettavan tuotteen.

AKU-vaunut Suomen tehtaan edustaja luovuttaa tuotteen ja siihen liittyvät varusteet ostajalle. Ostajan vastuulla on tarkistaa, että toimitettavan ja luovutettavan tuotteen toimitussisältö on tilaus- ja kauppasopimuksen mukainen. Havaitsemistaan puutteista, ongelmista tai tuotevirheistä tulee ostajan välittömästi antaa palaute verkkokaupan edustajalle.

Takuu

Verkkokaupan myymillä tuotteilla on valmistavan tehtaan normaalit takuuehdot. Takuun antaja vastaa tuotteen virheettömyydestä, toiminnasta ja muista sille asetetuista laadullisista kriteereistä. AKU-vaunujen ja -kuomujen tuotteiden takuuehdot ja huolto- / käyttöoppaat ovat nähtävillä tehtaan www-sivustolla osoitteessa https://www.akuvaunut.fi/images/pdf/Aku-peravaunun-kayttoohje-ja-huoltokirja-230921.pdf. Verkkokauppa ei vastaa mahdollisten laatuvirheiden aiheuttamista välillisistä kustannuksista.

Verkkokaupan laatimissa tuotetiedoissa on kerrottu tuotteen mahdollinen takuuaika. AKU-vaunuille annetaan aina kirjallinen takuutodistus. Takuuaika alkaa AKU-vaunun luovutuspäivästä ostajalle. Takuun aikana tehdyt korjaukset, osien vaihdot tai muut normaalit toimenpiteet eivät pidennä eivätkä lyhennä takuuta. Ostajan tulee noudattaa tarkasti tuotteille annettuja käyttöohjeita, sillä takuu korvaa vain materiaalivirheet ja käyttöohjeiden mukaisessa käytössä syntyneet viat.

Reklamaatio viallisesta tuotteesta tehdään aina kirjallisesti. Ostajan on tehtävä ilmoitus kohtuullisessa ajassa siitä, kun vika havaitaan tai se olisi pitänyt havaita. Reklamaatio on kohdistettava myyjälle tai tuotteen valmistaneelle tehtaalle.

Palautusoikeus

Mikäli ostaja haluaa palauttaa tilaamansa tuotteen, on hänen ensin oltava yhteydessä verkkokaupan asiakaspalveluun palautuksen yksityiskohtien sopimiseksi.

Tuotteilamme on 14 päivän palautusoikeus, ostajalla on mahdollisuus palauttaa tuote 14 vuorokauden sisällä AKU-vaunun rekisteröinnistä.

Palautusoikeus koskee yksityiskäyttöön hankittua AKU-vaunua, takuu ei koske ammattikäyttöön hankittuja tuotteita. Palautusoikeus ei koske tilaustuotteita jotka on tehtaalta ostajaa varten tilattu, muuten ostajalle räätälöity tai jos tuote on jo valmistuksessa.

Mikäli ostaja haluaa hyödyntää palautusoikeutta on tuotteet palautettava verkkokaupan noutoalueelle muuttumattomana ja vähentymättömänä. Palautuskustannuksista vastaa täysmääräisesti ostaja. Mukana tulee olla kaikki tuotteeseen kuuluvat vakiovarusteet sekä kauppahintaan kuuluneet lisävarusteet. Verkkokaupalla on oikeus korvaukseen muun muassa arvonalennuksena, joka johtuu tavaran käyttöönotosta. Tuotteen palauttaminen on mahdollista vain, jos tuote on jälleenmyynti kelpoinen, käyttämätön ja täysin virheetön. Palautettavan tuotteen on oltava kauttaaltaan puhdas, mahdolliset pesukustannukset vähennetään palautettavasta summasta.

Jos ostaja aikoo käyttää palautusoikkeutta ja palauttaa tuotteen, hänellä on huolenpitovelvollisuus tuotteesta. Jos palautettavaa tuotetta on vastoin ostajalle kuuluvaa huolenpitovelvollisuutta käytetty, voidaan ostajalta periä tuotteen arvonalennus aina tuotteen täyteen hintaan asti.

Verkkokauppa tarkistaa, että palautettava tuote täyttää palautusoikeuden ehdot ja se voidaan hyväksyä palautettavaksi. Palautussumma maksetaan ostajan ilmoittamalle pankkitilille 30 päivän sisällä, palautussummasta vähennetään verkkokaupalle aiheutuneet lisäkustannukset, niitä ovat esim. arvonalennus, pesu- ja kunnostuskustannukset.

Muuta

Osapuolten on pyrittävä ratkaisemaan mahdolliset riidat ensin keskenään. Jos tuotetta, tilausta tai toimitusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn, kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan. Kuluttajaneuvonnan verkko-osoite on www.kuluttajaneuvonta.fi, kuluttajariitalautakuntaan saa yhteyden verkkosivujen www.kuluttajariita.fi kautta.